Saturday, January 27, 2007

Dah 2 minggu kat Houston, next week ke Bahamas

Hmmm dah 2 minggu aku kat Houston nih. X de pegi mana2 tempat menarik lagi kat sini except last week pegi beli souveniers sikit kat Woodlands mall. Aku angkat satu jeans Levis 501 sebab harga dia separuh je dari yang dijual kat Malaysia. Kat sini boleh dapat dalam USD40 je, lebih kurang RM140...mana nak dapat harga tuh kat Malaysia beb.

Tadi bos aku kat sini cakap Monday ni kena pegi Bahamas island for 5 days. Terkejut jugak aku sebab kena pergi sorang2 dari sini. Tapi dia cakap kat sana aku akan jumpa/kerja ngan aku punya colleague dan kena visit client office. Collegue German aku kat sini yang attend training sekali ni plak kena pergi Vancouver. Nasib baik aku x kena pegi kat situ hehheheh... sebab tgk peta macam jauh sgt dari sini :-)

Esok hari Sabtu. x de plan lagi nak gi mana atau buat apa weekend nih. Most probably aku akan join geng German je lah. Follow je dia orang nak gi mana. At least ada jugak aktiviti.

Dah 2 minggu kat sini baru habis skype out account yang aku beli EUR10 hari tu. Ari ni top up lagi USD10. Banyak jam jugak cakap baru habis. Berbaloi la aku pakai skype utk call/ sms family aku kat Malaysia. EUR10 tu dalam RM45, so ok sgt la kalau spend byk tu je utk buat intl call dalam masa 2 minggu.

Tak sabar nak balik Malaysia walaupun baru 2 minggu.


"Just rcvd my new laptop from office. Model: IBM Thinkpad Lenovo T60"

1 comment:

Terang Bulan said...

Hello Mijie,

Lama tak dengar cerita demo.
Anyway, first time visit ur blog. And as usual, aku suka link kan blog member2 ke blog aku. Just nak tanya permission, boleh ker?

Mung dah blah MISC? so skang kerja kat company mana? Training mender sampai kat Texas tu?

Orait