Saturday, March 08, 2008

Travel to Tawau with Family (cntd...)

Bersambung pasal pergi Tawau hari tu. Bangun seawal jam 5 pagi untuk kejar flight pukul 7:20 pagi Sabtu lepas. Ayah dan Abg Shairul tak dapat ikut sebab ada hal masing-masing walaupun tiket dah beli. Flight dari LCCT ke Tawau ambik masa lebih kurang 2 jam 45 minit. Damia nampak excited naik flight :-) . Kesian dia nak makan roti canai dalam flight tu, tapi bila time kita orang nak order, roti canai tu dah habis :-( . Sampai kat airport Tawau, Pakcik Di datang jemput kat airport. Aku terpaksa drive kereta satu lagi sebab memang tak muat untuk sumbat dalam satu kereta.
First day kat Tawau, semua orang kepenatan dan tak banyak aktiviti. Petang kita orang semua keluar pergi ke Taman Rekreasi Tawau, tapi sampai je dah jam 6 petang.. so tak dapat la nak masuk sebab tempat tu tutup pukul 5.30 petang. So tukar plan pergi bandar Tawau pusing-pusing.

2nd day, keluar pergi pasar pagi Tawau. Ok je pasar dia tapi x de la besar sangat. Harga ikan, udang kat pasar ni memang jauh sangat beza ngan kat semenanjung. Kat sini semua boleh kata memang murah giler lah harga ikan2 besar dan udang semua. Petang, kita orang pergi lagi kat Taman rekreasi Tawau tu tapi x sempat nak stay lama sebab "air naik". Sempat la budak2 ni main air tak sampai 10 minit, tapi kena naik balik sebab "air naik". Memang takde rezeki budak2 ni nak main air kat jeram ni. Tak puas lagi main air kat situ, kita orang packing semua dan menuju ke satu Pantai kat Tawau ni. Aku ingatkan dekat je dari tempat air terjun ni.. tapi rupa-rupanya jauh jugak. Dah nak gelap baru sampai kat pantai tu. Kat Tawau ni dah la pukul 6.30 petang dah macam pukul 8 malam keadaannya. Patutnya Tawau ni termasuk dalam GMT +9 :-)

3rd day, keluar ke bandar Tawau shopping barang-barang yang patut dan murah kat sini. Kebanyakannya beli souvenier, kain and etc mostly woman accessories la :-) . Aku x de beli apa untuk aku except satu helai kain pelikat sebab rasa macam murah je kat sini :-)

Last day, pagi-pagi dalam pukul 8 dah siap packing semua dan menuju ke airport Tawau. Time datang ari tu tak de la rasa jauh sangat airport tu, tapi kali ni aku drive balik rasa macam jauh pulak. Dalam 40 min drive baru sampai kat Airport tu. To summarize, kira ok jugak la trip ni walaupun x lama pun stay. At least ada jugak aku luangkan masa ngan family semua disebalik kesibukan aku kerja aje heheh. Gambar-gambar yang snap time kat Tawau ari tu ada sikit kat bawah ni, nak tengok semua, kena jenguk kat site
Flickr aku.


Tengok Damia naughty kacau adik dia...

1 comment:

dicky said...

weh gie, cemana tawau? best tak.. tgk gamba cam interesting jer.. apa yg menarik ek?