Wednesday, August 22, 2007

Kerja tempat baru...

Agak lama jugak dah aku tak update blog aku nih. A lot of things happened for the past 1 month. Antaranya aku dah berenti kerja kat tempat kerja hari tu (ABS Nautical Systems). Aku sempat kerja for 6 months je kat sana. Lepas tu dapat plak opportunity untuk aku kerja kat tempat baru sekarang ni. Since 6 Aug 2007 hari tu, aku dah kerja kat tempat baru ni. Alhamdulillah rezeki aku untuk kerja kat sini. So far baru 2 minggu lebih kat sini macam ok and organise lagi la. Mula2 masuk hari tu macam pening sangat sebab banyak benda baru nak kena belajar especially on how to manage the project. Tu yang leceh kalau tukar kerja ni, banyak benda baru nak kena belajar balik dan adapt cara kerja yang baru. Technical part plak, aku kena banyak lagi belajar lepas ni dlm bidang Oil & Gas. Sebelum ni hanya tahu dalam bidang shipping/ marine je, tapi sekarang nampak gaya memang kena perah otak study pasal Offshore la plak. Hmm tu satu lagi cabaran yang berat tuh heheheh. Anyway, harap2 aku boleh cepat belajar dan kerja lagi bagus lepas ni. :-)

2 comments:

dicky said...

gie, takpenyer.. semeua org start dari bawah.. kalau kene perah otak, perah ajer.. ok ape.. apa nama company baru nie ek?

vagg said...

salam..hai BRO..
i'm your junior faris petra..
batch 1994
still remember your face.
satu batch ngan ZULFADZLI DERIS kan?
huhu betul ke tak entah pakai main2 teka nih.