Friday, July 13, 2007

Faris Petra F.C

Faris Petra F.C atau pun juga dikenalai sebagai SEMESTA F.C nih ialah pasukan bola untuk Alumni pelajar Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra (SMSTMFP), Kelantan. Pasukan ni baru je ditubuhkan tahun ni je walaupun persatuan alumni sekolah (SEMESTA) dah dekat 10 tahun wujud. Pada tahun ni pasukan ini telah menyertai Liga Alumni SBP (www.ligaalumni.com) dan MRSM seluruh M'sia dan ditempatkan di Divisyen 3.

Setakat ni team ni dah bermain sebanyak 3 kali dan menduduki tangga ke-2 bagi divisyen-3. Boleh kata amat membanggakan walaupun baru join Liga Alumni tahun ni, tapi dah dapat keputusan yang agak memberangsangkan. Rasa bangga juga sbb I'm one of the team player dalam pasukan nih. Kat bawah ni ada gambar diambil sebelum perlawanan menentang Alumni MRSM Balik Pulau di Padang MSN, Bukit Jalil pada bulan lepas. Result game tu SEMESTA F.C menang dengan 2-0.

1 comment:

dicky9 said...

fuh, rajin betul ko nik yer... bagus la..boleh masuk myteam nanti...hehhe