Tuesday, March 22, 2011

Eye Twitching

Kejadian di Medical Centre.

Aku : Doktor, kenapa kelopak mata bawah saya selalu bergerak2 atau twiching?

Doktor Specialist : Awak buat x tahu je. X de apa2 la tu. Lagi kita fikirkan, lagi la benda tu ada. Kena fikir positif, jangan duk risau.

Aku : Okay, tapi benda ni selalu jadi.

Then aku stop je conversation kat situ. Nanti next follow up la tanya lagi.

By the way, please la bagi jawapan in technical sikit. Yang tukang jawab tu ialah Specialist/ Doktor/ Professor. I would expect more technical answer dan explanation.

Aku bagi contoh same scenario kalau Chief Engineer kat platform minyak or kapal bgtau aku dia ada problem reading of gauges or indicator yg x betul. X kan la jawapan aku kat dia "x pe la, you buat x tahu je... Kalau you fikirkan sangat mesti la x betul. Cuba buat x tahu je, mesti reading gauge tu mesti back to normal".

Aku rasa mesti org aku ni Engineer cabuk mana la yg bg jawapan mcm tu.

Same case la kat sini!

5 comments:

Madiana Mohd said...

lau bdg eng. nie bg jwpan gtue xspesifik..huhu xtaw laa apa jdik erkk :)

bibi bibo said...

hahahha , tahape hape la dokter tu .

Color said...

Hi Hasmizie,

We posted ur enquiry in reno forum. Hope to see u soon.

Thanks,
Andy wong
Color Studio

Dr. Ben said...

two different scenarios require two different ways of answering ;)

Ibrahim Ismail said...

Samalah macam kat hospital. Selalu Doktor tanya "Awak sakit ape?" Kalau kita tau sakit ape, tak gunalah pegi hospital ye tak.